onsdag 23 januari 2013

Redigera bilder i Photo Scape


Jag har gjort en beskrivning hur jag redigerar bilder i Photo Scape, ett gratis program som är väldigt enkel att förstå. Min man har hjälpt mig med bilderna, stort tack Freddan! En av bilderna skulle visas beskärd men det glömdes fotas.Bilden beskärd syns längst ner. Jag är inget proffs och andra kan nog mer än mig. Detta är i alla fall bättre än mörka och suddiga bilder. Klicka på bilderna så ser du dem större.


1. Starta upp Photo Scape.

2. Klicka på Redigera. Då kommer en list upp på vänster sida med dina bilder, alt att du får leta upp dem i rätt mapp. Ångrar du något klicka på knappen ångra, vill du ha tillbaks det klicka på Gör om. Den knappen finns längst till höger.

3. Om det vita på bilden är gråaktigt, klicka på Ljus färg och klicka dig vidare till Vitbalans. Du klickar på något som är vitt, och klickar sedan på det gråaktiga pappret på din bild. Då blir pappret vitare.


4. Klicka på Rotera fritt och se till att bilden blir rak.


5. Klicka på Beskär och forma bilden som du önskar.


6. Klicka på Autokontrast och gillar du ej det nya utseendet på bilden klicka Ångra. Gå då in och klicka på Ljus Färg och klicka på Ljusa upp. Jag brukar ljusa upp i Medium, ibland blir det för ljust då får man ångra och ta Låg.


7. Klicka på knappen skärpa, då blir det en automatisk skärpa som ofta brukar räcka. Gör den ej det så klicka på pilen bredvid skärpa och välj grad på styrkan du vill ha. Ångrar du dig Klicka på ångra.

Såhär blev bilden klar. Vill man ha bättre resultat är det bara att klicka sig fram tills man blir nöjd.

Du kan förminska bilden, mina gör jag i 500 bredd. Jag tycker det är snyggt med en ram runt. Vill man ha det klicka på Ingen ram, då kommer en list upp där du kan välja ramar. Klicka och testa dig fram.
1 kommentar:

Jag blir så glad att du tar dig tid att skriva en rad, tack ska du ha.