söndag 2 december 2012

Pinata Gris med turtorial

Jag har varit på Scrap Perras pysselträff i går. Man skulle  göra något som har med julen att göra, och ta med till träffen. Jag valde att göra en Julgris i form av en Pinata, med magen full av godis. Efter julen ska barnen få slå sönder den. :-)

Nöff nöff nu kommer den.....

 

 


Och nu visar jag hur jag gjort den:
( hav tålamod, den tar tid )

Du behöver:
2 ballonger
nål
Tidningspapper
Tapetklister
ägg kartong
tejp
akrylfärg (går åt mycket)
Svart penna för konturer
Ståltråd till knorren
Glas/ skål att låta den torka över

Jag blåste upp två runda ballonger. En stor till kroppen och en mindre till huvudet på grisen. Sedan klippte jag ut massor av tidningspapper. Jag satte dit alla med tapetklister. Klappa så det blir så jämt det går. Då det efter ett halv dygn torkat lägg ett till lager. Då det andra lagret papper skulle läggas på grisen satte jag dit fötter, öron och nos utklippta ur ett äggpaket. Då det torkat, dagen efter förstärkte jag runt äggkartongen med mer papper.

 Perfekt att ha ett glas och en skål som ställning, under tork processen vänd på den då och då så alla sidor kan torka. När allt är torrt ta en liten nål och stick in i grisen för att förstöra ballongen. Har du otur, som jag hade, blir nu grisen nu lite bucklig...

 Det krävs två lager med färg, så jag började att måla min i cerise rosa då jag vill att vissa delar ska ha den nyansen. Sedan tog jag den ljusare nyansen av rosa  som ett sista lager färg.

 Nu blev det dags att  göra en lite öppning med en kniv. Jag plockade ut ballongen men väntade med att fylla den med godis. Jag skar av en del av huvudet..haha, vad grymt det låter med nålar och skära... Jo.. för att kunna fästa huvudet måste jag ta bort en del av det. Jag satte klister och satte fast det på kroppen och lät det torka. Då det torkat smetade jag på tapetklister runt halsen.

 även det ska målas i två omgångar, först cerise sedan ljusrosa då det torkat. (fast just det går fort)
 Nu är grisen dekorerad med ögon och en vinterkappa. Det är dags att fylla den med godis, jag valde godis i papper. Jag tejpade över luckan. (man kan fylla och stänga den innan man målar men jag ville att den skulle var lätt då jag dekorerade den.)


Nu på med mer remsor med Tapetklister och då det torkat två lager färg. KLART!!!


4 kommentarer:

 1. Hihi, vilken rolig sak du tog med dig.
  Den är ju bara för sööööööööööt och gullig =)
  Vilket arbete du lagt mer och otrolig rolig sak för barnen att få slå sönder sedan!
  Vad fint med kappan på grisen, färgen på grisen har du fått till superbra och verklig tycker jag!
  Innan jag började läsa hela tuten så tänkte jag att "hur i helsike skall hon få in godiset i ballongen, det skall bli intressant att läsa" =)
  haha, jag är liiiiiite före i tankarna ibland och så är det ju......ger man sig till tåls får man oftast en bra förklaring, precis som här =)
  Superkul att se hur du gått tillväga även om jag inte tror jag kommer ge mig på detta själv.......men man vet ju aldrig!
  Ha det fint idag tjejen!!
  Kram från mig

  SvaraRadera
 2. Din gris blev ju jättefin! En så rolig idé kan bara du komma på! :)

  SvaraRadera
 3. Den är ju bara såååååå gullig!

  SvaraRadera
 4. Jättesöt!!!
  //Faster Frida

  SvaraRadera

Jag blir så glad att du tar dig tid att skriva en rad, tack ska du ha.